marigallerii

MIKÄ ON NFT?

Nft eli non fungible token tarkoittaa digitaalista taideteosta, joka on autentikoitu lohkoketjutekniikan avulla. Tämä tarkoittaa sitä, että digitaalinen taideteos on uniikki tai siitä on tehty rajallinen määrä versioita. Taideteoksen omistajuus on myös todennettu. Nft-tokenin mukana eivät siirry tekijänoikeudet, tuotemerkit tai muut vastaavat oikeudet, ellei näin erikseen sovita. Hyvin usein taiteilijalle jää provisio, joka tarkoittaa prosenttiosuutta taideteoksen hinnasta, kun se myydään eteenpäin.

Taiteesta on yhä enemmän muodostunut arvon säilyttäjä. Lohkoketjuun laaditut nft-taideteokset tarjoavat tähän erinomaisen mahdollisuuden. Sijoitusmahdollisuutena nft-taide on tuore ja kutkuttava vaihtoehto. Nft-taidetta hankkiessa kannattaa kuitenkin huomioida kryptomarkkinoiden arvaamattomuus ja voimakkaat arvonvaihtelut. Parhaimman taidekaupan saattaa tehdä sijoittamalla sekä perinteiseen fyysiseen taiteeseen että siitä luotuun digitaaliseen versioon.

Miksi hankkia nft-taidetta? Syyt voivat olla samanlaisia kuin perinteistä taidetta hankkiessa, eli ihminen haluaa omistaa jotain kaunista ja mielenkiintoista. Jollekin toiselle syy voi olla sijoitusmahdollisuus ja kolmas saattaa hankkia nft-taidetta säilyttääkseen fyysisen taideteoksen ikuisesti bittiversiona.

Mistä ja miten nft-taidetta voi ostaa? Vilkkaimpia nft-taiteen kauppapaikkoja ovat esimerkiksi OpenSea ja Rarible. Nft-taidetta ostetaan yleisimmin kryptovaluutalla ja ostettu tuote tallennetaan ostajan kryptolompakkoon. Kryptokaupankäyntiin liittyy yleensä siirtomaksu (gas fee), joka maksetaan kun tuote siirtyy omistajalta toiselle. Siirtomaksun suuruus vaihtelee hyvinkin paljon riippuen kysynnästä ja tarjonnasta.

Lyhyt muistilista nft-taiteen ostamiseen:

1. hanki itsellesi kryptolompakko ja osta sinne kryptovaluuttaa 
2. selvitä taideteoksen hinta (ilmaistaan yleensä kryptovaluutassa) 
3. selvitä siirtomaksun (gas fee) tämänhetkinen  suuruusluokka ja kuka sen maksaa taideteoksesta
4. selvitä mahdolliset muut ostoon liittyvät kulut 
5. osta haluamasi nft-taideteos.

@marigallerii tarjoaa sinulle mutkattoman tavan hankkia nft-taidetta. Sinun tarvitsee vain hankkia itsellesi kryptolompakko. Siirtomaksuista sinun ei tarvitse välittää ja nft-taideteos on ostettavissa euroilla. Mitään ylimääräisiä maksuja ei tule sovitun hinnan päälle.

Linkki @marigallerii Nft-myyntisivustolle

Hinnasto yksityisille

Hinnasto yrityksille

taide